Het is officieel! Stichting Terra Nova - Democratisch Design is opgericht.

24-04-2017

De 'serious game' heeft nu ook de 'serious' organisatiestructuur om aan de weg te timmeren.

Voor perspectiefwisseling, dialoog en burgerschap, en de dingen die daarbij helpen: denk aan workshops, de exhibitversie op de Dutch Design Week '17 en natuurlijk het bordspel dat in september uitkomt. In de Raad van Toezicht hebben we:
- Bram Eidhof - kom je sowieso tegen bij bijeenkomsten over burgerschap, op het podium of ernaast. Schreef de super sterke bijlage bij Kamerbrief burgerschapsonderwijs in feb; 
- Alexandra Bronsveld - brainstormde 3 jaar geleden al mee, toen Terra Nova nog een Terra Nova'tje was. En van een docentenopleider kinderfilosofie en humanistisch onderwijs kan je wat verwachten!
- Bram Kocken - Heeft als advocaat essentiële skills die de rest van ons mist, en gaat voorkomen dat de stichting in al haar idealisme aan wurgcontracten ten onder gaat.
Deze drie gaan mij adviseren en controleren, want ik vorm het bestuur. Dit gaat iets moois worden!

Over de auteur

Lisa Hu

Als 'social designer' ontwerp oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Sinds mijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 2014 heb ik verschillende projecten opgezet en gerealiseerd, door te ontwerpen sámen met de mensen om wie het gaat. Ik denk dat dit cruciaal is voor langetermijns draagvlak voor innovatie. Dit breng ik in de praktijk met mijn pas opgerichte stichting voor democratisch design, door het prijswinnende dialoogspel Terra Nova Minimaatschappij uit te rollen met en voor scholen in heel Nederland.

info@lisahu.nl
facebook.com/terranovaminimaatschappij en terra-nova.nl

Terra Nova Minimaatschappij, maakt de grote uitdagingen van de samenleving bespreekbaar

Door Lisa Hu
Design Academy Eindhoven
Met wie deel je je vis? Heb je meer rechten dan de nieuwelingen die net zijn gestrand? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij maken spelers samen de wereld waarin ze zelf zouden willen wonen. De grote uitdagingen van de samenleving komen met dit materiaal tot leven en stellen je moreel kompas op de proef. Kinderen verkennen hun eigen mening en die van de ander. Volwassenen zien sociale vraagstukken en basiswaarden in nieuw licht: zelfs een PVV’er, D66’er en PvdA’er kwamen eruit.