Terra Nova op Brandpunt+: Stemmers voor PVV, D66 en PvdA richten samen de wereld opnieuw in

26-02-2017

Het burgerschapsspel Terra Nova, dat ik ontwikkelde met en voor kinderen, blijkt ook goed voor spannende discussies onder volwassenen. In de video van Brandpunt+ zie je hoe dat eraan toe gaat!

Bekijk de video hier.

Een van de spelers: 'Normaal wil ik een andere mening niet echt horen als die buiten mijn 'frame' valt. In dit spel moet je je wel verdiepen in de wereld van een ander.'

De bordspelversie van Terra Nova komt met het nieuwe schooljaar uit. Voor het onderwijs en daarbuiten. Volg de Facebookpagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Over de auteur

Lisa Hu

Als 'social designer' ontwerp oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Sinds mijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 2014 heb ik verschillende projecten opgezet en gerealiseerd, door te ontwerpen sámen met de mensen om wie het gaat. Ik denk dat dit cruciaal is voor langetermijns draagvlak voor innovatie. Dit breng ik in de praktijk met mijn pas opgerichte stichting voor democratisch design, door het prijswinnende dialoogspel Terra Nova Minimaatschappij uit te rollen met en voor scholen in heel Nederland.

info@lisahu.nl
facebook.com/terranovaminimaatschappij en terra-nova.nl

Terra Nova Minimaatschappij, maakt de grote uitdagingen van de samenleving bespreekbaar

Door Lisa Hu
Design Academy Eindhoven
Met wie deel je je vis? Heb je meer rechten dan de nieuwelingen die net zijn gestrand? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij maken spelers samen de wereld waarin ze zelf zouden willen wonen. De grote uitdagingen van de samenleving komen met dit materiaal tot leven en stellen je moreel kompas op de proef. Kinderen verkennen hun eigen mening en die van de ander. Volwassenen zien sociale vraagstukken en basiswaarden in nieuw licht: zelfs een PVV’er, D66’er en PvdA’er kwamen eruit.