Design to Market-ontwerper Joris Wintgens start eigen meubelmerk OFFSITE met ontwerper Ollee Means

“OFFSITE is ons nieuwe meubelmerk, waarin materialen als hout en aluminium combineren en de invloeden van de rauwe industrie gebruiken. De meubels zijn gemaakt met materialen uit Europa, dat vinden we belangrijk", vertelt Joris. Sinds 1 maart is het merk officieel in de lucht en gaat het tweetal aan de slag met het maken van duurzame meubels.

“Ollee en ik willen met dit merk meubels neerzetten die lang meegaan. Zowel door het materiaalgebruik, als door reparatiemogelijkheden aan te bieden. Met ons merk onderzoeken we hoe een meubelmerk eruit kan zien in de toekomst. Van het begin van het productieproces tot aan het meubelstuk. Eenvoudige en simpele vormen met zichtbare verbindingen zijn een mooi voorbeeld daarvan”, vertelt Joris.

“De rauwe industrie zoals bouwplaatsen en fabriekshallen geven inspiratie. Ook al is het een tweestrijd; die industrieën zijn vaak gelinkt aan massaproductie, maar we werken ook samen. De afgekeurde producten en het afval, daar maken wij onze meubels onder meer van”, zegt hij.

“We blijven dicht bij de gebruiker en willen daarom niet alleen meubels maken die lang meegaan maar in de toekomst ook een tweedehands markt bedienen en reparaties van producten aanbieden. Dat laten we ook in oktober op de Dutch Design Week 2024 zien; wie we zijn en wat we doen als merk.”

Design to Market
“De start van Design to Market loopt eigenlijk vrijwel parallel met het opzetten van OFFSITE. In Design to Market zijn we bezig geweest met het profileren en positioneren van jezelf en je bedrijf. Dat heeft mij heel erg geholpen, ik heb een businessplan opgezet en mijn coaches keken daarbij mee. Dat was heel fijn. Binnen Design to Market ben ik bezig met mijn eigen handtekening als ontwerper te vinden. Door dit merk te starten merk ik dat ik me herpositioneer, dat is een mooie ontwikkeling.”