Installatie van Marte Mei van Haaster in de Dommel

Je kunt gerust zeggen dat Marte Mei van Haaster momenteel nogal druk is. Er belanden volop leuke dingen op haar pad. Voor de gemeente Eindhoven maakt ze een installatie die tijdens de Dutch Design Week 2023 in de Dommel komt te staan, vlakbij het Centraal Station. In de maand juli verblijft ze in Oostenrijk tijdens een design residentie van Schloss Hollenhegg en Dutch Invertuals. Dit werk zal in 2024 te zien zijn.

De praktijk van Marte Mei van Haaster draait om het ontwerpen van omgevingen en interventies als bondgenoot van de natuur, liefst in een symbiotische relatie. Elk project start met een locatie-specifiek onderzoek. 

Voor het werk in de Dommel heeft ze een onderzoeksteam samengesteld vol ingenieurs en deskundigen op het gebied van water en bouwtechnologie die haar van input kunnen voorzien voor haar ontwerp. En er zit daarnaast nog van alles in de pijplijn wat de komende maanden tot nog meer toffe projecten kan leiden.

Hoe ze dan in hemelsnaam ruimte vindt voor Design to Market? “Het valt juist eigenlijk allemaal wel mooi met elkaar samen", zegt Van Haaster. "Ik wil ook weten hoe ik naast een mooi portfolio vol designprojecten bijvoorbeeld ook meer kan gaan doen op het gebied van interieurontwerp. En hoe maak ik dat dan concreet? En dankzij het uitgebreide netwerk doe ik veel nieuwe contacten op, waardoor ik ook weer nieuwe inzichten krijg.”

Lees meer over Marte Mei van Haaster