Designer aan het woord: Rafael Groznik

Waar houden de talenten van Design to Market zich mee bezig en hoe ervaren zijn het traject? “Het groepsproces vind ik fijn, met anderen werken. Ik ben blij met de constante feedback, niet alleen op het gebied van onderzoek maar ook bij aanpassen van mijn ontwerp.” We spraken met Rafael Groznik, een van de talenten van Design to Market. Rafael richt zich in zijn werk op serious gaming en gamification.

Design to Market is een heel avontuur dat ik ben aangegaan, ik vind het leerzaam en heel leuk. De nieuwe methodes die ik leer kan ik gelijk inzetten. Ik merk dat ik als maker wat serieuzer ben geworden sinds de start van mijn proces bij het talentontwikkelingstraject. Ik was hiervoor iets minder professioneel maar voel nu motivatie om meer te bereiken, ik zie echt een professionaliseringsslag in mijn werkhouding.

Een van de dingen we doen is werken met de groep talenten. Ik merk dat ik dit groepsproces fijn vind ik fijn, met anderen werken. Ik ben blij met de constante feedback, niet alleen op het gebied van onderzoek maar ook bij aanpassen van mijn ontwerp. Juist het feit dat ik met gelijkgestemden werk maakt het interessant. Nu we elkaar wat beter kennen, persoonlijk en professioneel, kunnen we wat directer zijn en elkaar beter ondersteunen.

Ook heb ik meer inzicht in mijn persoonlijke professionaliteit gekregen, voornamelijk op het gebied van planning. Dat is een leerpunt voor mij. Daar kwam ik achter tijdens een sessie over persoonlijk leiderschap. Ik heb aan het einde van de sessie een quote opgeschreven, als leidraad om voor mezelf te werken. “The negative aspects of planning is a shadow that follow a person that is well structured and knows where he’s going”. Ik voelde planning als iets negatiefs, als een schaduw die mij achtervolgde en ik heb geleerd dat ik dat moet accepteren, ik moet onthouden waar ik naartoe ga en dat voor ogen houden.

Van zo’n persoonlijk leiderschapssessie neem je niet meteen tastbare elementen mee. Toch pas ik onbewust elementen toe. In mijn achterhoofd hou ik me voor dat ik wat meer professionaliteit moet krijgen en mezelf aan mijn planningen houden. Soms wil ik niet plannen omdat ik me dan minder vrij voel, maar ik heb nu geleerd dat ik juist door de planning meer structuur in mijn werk krijg en daar uiteindelijk meer tijd aan overhoudt.”

Meer weten over Rafael, klik hier.