Nieuw traject, nieuwe makers! Maak kennis met Mathijs van Gageldonk!

Ruimtelijk vormgever en product-engineer Mathijs van Gageldonk ontwerpt en ontwikkelt gebruiksobjecten en concepten voor de publieke ruimte.

Tijdens de onderzoeksfase van een plek in de publieke ruimte analyseert en observeert hij om de anatomie van de ruimte in kaart te brengen. Hij heeft als doel meer interactie te creëren tussen mens en ruimte. Mathijs plaatst speelse objecten van staal en hout in de publieke ruimte die multifunctioneel zijn. Elk van ontwerpen bevat speelse elementen om het gebruik toegankelijk te maken. 

Met zijn afstudeerproject Exercise through Navigation laat hij zien hoe we meer beweging kunnen toevoegen aan onze dagelijkse routines. In 2020 won Mathijs de René Smeets Award met dit project. De jury: “Not only are the objects well designed and executed, but the whole system behind it is also clever. Furthermore, this project is ready to be implemented. The designs are truly democratic objects, and they remove any obstacles to improving our daily routine with exercise. The strength of this project is that it is so logical you think it already exists.”

Meer weten over Mathijs? Klik dan hier.