Billie van Katwijk in podcast The Material Revolution

"My projects always hint to this border of what is visible and what is not." Ontwerper Billie Van Katwijk bespreekt haar visie op hergebruik van materialen in de podcast van The Material Revolution.

The Material Revolution is een 'movement' van de Canadese en Britse Katherine Soucie: kunstenaar, ontwerper en docent gespecialiseerd in het omzetten van afval uit de textielindustrie in nieuw textiel. Ze studeerde Fashion Design in Londen en Toronto, Ontario, Canada voordat ze haar studie Textiles and Applied Art in Vancouver voortzette. Sinds 2003 hebben haar experimenten met afval uit de textielindustrie en textielonderzoek zonder afval geresulteerd in een uitgebreid oeuvre waarvoor ze talloze beurzen, beurzen en onderscheidingen heeft ontvangen. Haar werk is tentoongesteld in Canada, de VS, Hong Kong, China, Australië en het VK. 

Met Billie had Katherine een diepgaand gesprek over materialen, haar project Ventri, afval, taboe, ambacht en de materiële revolutie voor een duurzamere toekomst. De podcast staat eindelijk online, aanrader!  

Beeld: Lisa Jongejans