Charlois en de Sterren - nieuw project van ontwerper Rogier Arents en Roel Lutkenhaus

Recent ontwikkelde Rogier Arents samen met mediawetenschapper Roel Lutkenhaus, beiden uit Rotterdam-Charlois, Charlois en de Sterren, onder curatie van Charlois Speciaal. Rogier nam deel aan Design to Market in 2017 en is een ontwerper en grafisch kunstenaar.

Gedreven door grote nieuwsgierigheid maakt Arents visualisaties, ontwerpen, installaties en prints voor culturele instellingen, universiteiten en galerieën. Door interdisciplinaire samenwerking zoekt hij artistieke manieren om kennis over te dragen en nieuw ontwikkelde technologieën in de samenleving te verankeren. 
 
Op social media begeeft ieder zich in een media-bubbel. Met het project Charlois en de Sterren, stapten de makers uit hun eigen bubbel. Ze keken vanuit Charlois naar de digitale sterrenhemel. Naar YouTube, waar algoritmen gebruikers door een netwerk van video’s leiden; en op Twitter, waar bewoners en buitenstaanders praten over het reilen en zeilen in de buurt. De verhalen die ze vonden, zijn uitgewerkt in twee sterrenkaarten en als posters verspreid door de buurt van Charlois. Daarnaast geven de een overzicht van maatschappelijke discussie en interessepatronen op Twitter en Youtube. Zo hopen ze de inwoner andere verhalen en perspectieven op Charlois te laten zien.

Meer weten: bekijk hier het project.