Aptum tijdens Dutch Design Week

26-09-2019

Ontwerpduo lanceert tijdens Dutch Design Week nieuw verlichting merk: 'Aptum'. Lokatie: Kazerne, paradijslaan 8 Eindhoven 19-27 okt 2019.

Met Aptum komen de jarenlange interesses en ervaringen van Ontwerpduo – Tineke Beunders en Nathan Wierink – samen met de vraag van de interieur en architectuur sector: Zeer aanpasbare project verlichting, zowel praktisch als poëtisch.

Verlichting doet wonderen.
Licht creëert sfeer en intimiteit. Goede verlichting communiceert, verdrijft het donker en tovert er magie voor in de plaats. Om in te werken. Om bij te ontspannen. Aptum laat je zelf kiezen.

Voor elke ruimte. Naar elke wens.
Aptum betekent aanpasbaar. Het label ontwerpt poëtische lichtoplossingen op maat. Geproduceerd in eigen werkplaats, te installeren op locatie. Elk design biedt eindeloos veel opties in maat en compositie, in kleur en materiaal.

Licht voor zakelijk. Licht voor thuis.
Aptum ontwikkelt lichtsystemen voor de zakelijke markt – hotels, restaurants, cafés, kantoren en bibliotheken – en levert stockmodellen voor in huis. Kleur en karakter, sfeer en intensiteit: jij regelt, jij bepaalt.

Aptum
It’s light. It’s magic.
www.aptumlighting.com 

Over de auteur

Tineke Beunders

Ontwerpduo is een gevestigde naam in de Nederlandse designwereld en komt voort uit de samenwerking en chemie tussen Tineke Beunders en Nathan Wierink. Wat in 2008 begon als een duo is nu een designstudio met een hecht team van bedenkers en doeners. De studio is gevestigd in Eindhoven en presenteert eenmaal per jaar een eigen thematische collectie waarin poëzie en functie samenkomen. Daarnaast werkt Ontwerpduo op aanvraag voor verschillende labels en merken. Elk ontwerp brengt een mannelijke en vrouwelijke kant tot uitdrukking: technisch naast verhalend, functie naast kleur en sfeer, Nathan naast Tineke en vice versa.

tineke@ontwerpduo.nl
www.ontwerpduo.nl

Aptum

Door Tineke Beunders

Eind 2019 wordt Aptum gelanceerd door het duo. Aptum is een verlichtingsbedrijf dat een volledige service biedt bij het ontwerpen, produceren en installeren van aanpasbare verlichtingssystemen voor interieurarchitecten. Het merk is ontstaan uit het meest succesvolle product uit de huidige collectie van Ontwerpduo: ‘Light Forest’. Onder begeleiding van ‘Design to Market’ is het merk naast creatief nu ook zakelijk uitgewerkt.