13-06-2019
In Mei hebben we Upprinting Food twee weken getest bij de Karpendonkse Hoeve, een Michelin restaurant in Eindhoven.
Ik ben Vita, en ik ben ondernemer op het gebied van duurzaamheid en voedsel. Samen met Elzelinde ben ik de founder van het bedrijf Upprinting Food, waarbij we 3D-printen vanuit reststromen. Zo kunnen we voedselverspilling omzetten in aantrekkelijk en lekkere voedselproducten voor restaurants. Ik heb een enorme passie voor duurzaamheid en voeding, hierover kan ik dan ook uren praten. Daarnaast organiseer ik techniek workshops voor kinderen. En, ik ben deksman, dus als je gaat varen ga ik graag mee!
vita@upprintingfood.com
https://upprintingfood.com/
Door Vita Broeken
Industrial Design
Met Upprinting Food 3D printen wij eten, hierbij zijn we uniek door het gebruik van reststromen om mee te printen. Op deze manier creëren we waarde voor voedsel dat anders zou worden weggegooid. Door het voedsel te 3D printen, ziet het er weer aantrekkelijk uit, en willen mensen het wel weer graag eten. En het smaakt natuurlijk ook lekker. Met Upprinting Food richten we ons vooral op het hogere segment restaurants.