DOK Tool on Radio NPO1! - 'The best according to Martijn Paulen

23-11-2016

On Tuesday the 22nd of November my design 'DOK tool' was discussed in 'Het Allerbeste' by Martijn Paulen (CEO Dutch Design Week) at NPO Radio1! - Read the post for the link.

Click here to listen to the radio fragment!

The show 'Het Allerbeste' is part of 'De Nieuws BV' at Radio NPO1. In 'Het Allerbeste' known Dutch people share the things that they find inspiring today. Out of all the designs exhibited at the Dutch Design Week, Martijn Paulen decided to share 'DOK Tool' with NPO1's listeners!

A beautiful radio fragment, thanks Martijn Paulen for sharing my story!


Over de auteur

Marleen van Bergeijk

Marleen van Bergeijk, 25 jaar - Na mijn afstuderen aan de master Industrial Design aan de Technische Universiteit te Eindhoven kon ik mijn ontwerp simpelweg ‘niet in de kast laten liggen’. Mijn ervaringen in het ziekenhuis vanaf kinds af aan zijn mijn grote drijfveer om de zorg te herontwerpen zodat patiënten zich mens voelen, in plaats van een nummer. Met mijn human-centred aanpak combineer ik research, design en technologie om tot oplossingen te komen die de mens centraal stelt. Naast de conceptuele ontwikkeling betrek ik graag de juiste stakeholders om tot een waardevolle implementatie te komen om zo samen de zorg net wat patient gerichter te maken.

mail@marleenvanbergeijk.com
www.marleenvanbergeijk.com

DOK Tool

Door Marleen van Bergeijk
Industrial Design (TU/e)
DOK Tool is een fysieke en visuele communicatie tool die het doktersgesprek in de belevingswereld van het kind plaatst. Tegenwoordig staan patienten steeds meer centraal in het zorg proces; echter kinderen blijven hier in afhankelijk van hun ouder. Met de fysieke munten bouwen de drie deelnemers Dokter-Ouder-Kind (DOK) gezamenlijk de agenda van het gesprek. De slimme tafelmat houdt de flow van het gesprek bij en zet dit om in een begrijpbare, visuele tijdslijn die het kind mee naar huis krijgt